Presentation

 

Vilka är Örebro Kammarstråkar?

Örebro Kammarstråkar med Olof Ericsson som dirigentPå initiativ av kyrkomusikerna Lennart Spångberg i Längbro kyrka och Lars-Eric Lauenstein i Hagakyrkan bildades 1992 ensemblen Längbro kammarstråkar. I de båda kyrkorna fanns ett behov av duktiga instrumentalister som komplement till körverksamheten. Samtidigt saknades en lämplig orkester för de ungdomar som av åldersskäl lämnat Örebro kulturskola med dess goda tillgång till kvalificerade orkestrar. Längbro kammarstråkar visade sig kunna tillgodose de båda önskemålen på ett utmärkt sätt.

Som musikalisk ledare anlitades från starten kammarmusikern Paul Morgan som dirigerade. Vi har sedan dess spelat regelbundet i Örebro med omnejd. Mellan våren 2000 och 2015 dirigerades vi av Olof Ericson, som till vardags är förste violinist i Svenska kammarorkestern. Nu har han lämnat över dirigerandet och det musikaliska ledarskapet till Roger Olsson, också verksam som violinist i Svenska Kammarorkestern.

 

Silvia Östersjö, Erik Wing och Paul MorganÖrebro Kammarstråkar består av en blandning av amatörer, musikstuderande och musiklärare och har de senaste åren speciellt sig på barockmusik och musik med folkmusikanknytning. Då vi ofta konserterar i St Nikolai kyrka har vi där en stor och återkommande publik. Vi samarbetar gärna med solister, körer och olika föreningar. De senaste åren har det varit bl.a Christy O’Leary, Johannes Thorell, Per Gross, St Nikolai Motettkör och Syrianska föreningen.

Vi söker alltid efter nya medlemmar, orkesterns medelålder är låg och då flyttar folk ofta. Några års orkestervana och vana att läsa noter är nödvändigt för att klara av konserterna bra. Vi övar på onsdagskvällar kl 19.00 i St Nikolai församlingshem.

Om du vill vara med och spela är du varmt välkommen till oss!

Övning i Nikolai församlingshem

Fikapaus


               

Copyright © 2012 Örebro Kammarstråkar
Design & utveckling: netmosphere.se